Φροντίδα Κοσμημάτων
  • Για να διατηρηθεί η λάμψη των κοσμημάτων σας, αποφύγετε την επαφή με αρώματα, κρέμες σώματος, έλαια και χημικά καθαριστικά.
  • Καλό είναι να φυλάσσετε τα κοσμήματά σας σε μέρος που δεν έχει υγρασία, να μην τα φοράτε στην θάλασσα, στις αθλητικές σας δραστηριότητες ή κατά την διάρκεια του ύπνου.
  • Να καθαρίζετε τα κοσμήματά σας με ειδικό πανάκι και να τα φοράτε ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην αλλοιωθούν οι επιμεταλλώσεις.
  • Τα κοσμήματα που είναι από ανοξείδωτο ατσάλι δεν προκαλούν αλλεργίες, είναι ανθεκτικά στο νερό και δε μαυρίζουν. Όσα έχουν δεχτεί επιχρύσωση έχουν μια παραπάνω ευαισθησία.
  • Τα κοσμήματα που είναι από ορείχαλκο καλό είναι να μην έρχονται σε επαφή με το νερό.
  • Τα κοσμήματα που είναι από Ασήμι 925 ή Επιχρυσωμένο Ασήμι 925 μπορεί να μαυρίσουν καθώς το ασήμι όταν εκτίθεται στον ατμοσφαιρικό αέρα, μαυρίζει από το θειούχο άργυρο που σχηματίζεται εξαιτίας της ύπαρξης ιχνών θειου στον αέρα από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Ο καλύτερος τρόπος να φροντίζετε τα ασημένια κοσμήματά σας είναι να τα φυλάσσετε πάντα στην συσκευασία τους ή σε κάποια μπιζουτιέρα. Στην περίπτωση που βλέπετε τα κοσμήματα να έχουν αλλάξει χρώμα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι ή καθαρίστε με τα ειδικά υγρά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Να θυμάστε πάντα πως τα ασημένια σας κοσμήματα δεν καταστρέφονται και μπορούν  να αποκτήσουν  την αρχική τους λάμψη όσα χρόνια κι αν περάσουν.Όσα έχουν δεχτεί επιχρύσωση έχουν μια παραπάνω ευαισθησία και καλό είναι να μην έρχονται σε επαφή με το νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους.
  • Να θυμάστε πάντα πως το κόσμημα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα βάλετε όταν θα βγείτε από το σπίτι και το πρώτο που θα βγάλετε μόλις επιστρέψετε.
Καθαρισμός Κοσμημάτων

Όλα τα κοσμήματα για να διατηρηθούν μέσα στο χρόνο, χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα. Προκειμένου να διατηρήσουν την αρχική τους λάμψη, μπορείτε να καθαρίζετε τα κοσμήματά σας προληπτικά μια φορά το μήνα. Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού περιλαμβάνει δύο υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Αφήστε τα κοσμήματά σας να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά σε ζεστό νερό με λίγες σταγόνες υγρού πιάτων. Έπειτα, καθαρίστε τα μαλακά με μια οδοντόβουρτσα, ξεπλύνετέ τα με ζεστό νερό και στεγνώστε τα με ένα μαλακό πανί.

Αποθήκευση κοσμημάτων

Πριν φτάσετε στη διαδικασία καθαρισμού των κοσμημάτων σας, είναι καλό να λειτουργήσετε προληπτικά. Ένα πολύ βασικό κριτήριο για να διατηρηθούν τα κοσμήματα είναι η επιλογή του σωστού αποθηκευτικού χώρου. Σκεφτείτε αρχικά, τη συχνότητα χρήσης: είναι κοσμήματα τα οποία φοράτε καθημερινά, σε ειδικές περιστάσεις ή ταιριάζουν με συγκεκριμένα σύνολα/στυλ;
Για τα κοσμήματα που φοράτε καθημερινά, επιλέξτε ένα σταντ ή μια μπιζουτιέρα, τα οποία θα αποτρέπουν τους κόμπους και θα ενισχύουν την ευκολία που χρειάζεστε. Χωρίστε τα υπόλοιπα κοσμήματα σε ομάδες με βάση τα σύνολα που ταιριάζουν. Τέλος, αυτά που φοράτε σε ειδικές περιστάσεις, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε μια ειδική μπιζουτιέρα ή και σε ατομικά κουτάκια.

Συνδυασμός κοσμημάτων

Ένα σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο μέχρι να προστεθούν τα κατάλληλα κοσμήματα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία απλά βήματα. Αποφασίστε αρχικά, την εκάστοτε περίσταση και το στυλ που θα υιοθετήσετε. Πρόκειται για μια καθημερινή εμφάνιση, μια επαγγελματική συνάντηση ή μια έξοδο; Σε κάθε περίπτωση, το στυλ και το ύφος διαφέρουν και τα κοσμήματα πρέπει να αξιοποιηθούν αντίστοιχα. Έπειτα επιλέξτε ποιο θα είναι το κέντρο του συνόλου: θέλετε να εστιάσετε σε ένα κολιέ ή μήπως στα σκουλαρίκια; Είναι σημαντικό να διατηρείται η ισορροπία σε ολόκληρο το look και να μην υπάρχουν αποκλίσεις ή υπερβολές. Τέλος, λάβετε υπόψη σας το neckline και τα χρώματα του συνόλου.

Layering Κοσμημάτων

Η must τάση στα κοσμήματα η οποία ήρθε για να μείνει! Ουσιαστικά είναι ο συνδυασμός κολιέ ή βραχιολιών διαφορετικού σχεδίου, μήκους ή ακόμη και μετάλλου. Επειδή, ωστόσο σε κάθε εμφάνιση είναι σημαντικό να διατηρείται η ισορροπία, πολλές φορές το layering αποτελεί πρόκληση. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία επιλογής στα κολιέ, επιλέξτε αρχικά το κεντρικό κομμάτι στο οποίο θέλετε να εστιάσετε. Έπειτα, προσθέστε πιο neutral κοσμήματα διαφορετικού μήκους και σχεδίων. Αν θέλετε να κάνετε layering σε βραχιόλια ή και δαχτυλίδια, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και δοκιμάστε διαφορετικά χρώματα, στυλ και μεγέθη.

Η επιλογή κολιέ

Η επιλογή του κατάλληλου κολιέ εξαρτάται από το neckline της εκάστοτε μπλούζας και φυσικά το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε. Όταν πρόκειται για πιο συντηρητικές ή επαγγελματικές εμφανίσεις επιλέξτε διακριτικά κολιέ ή μενταγιόν. Αντίθετα, όταν θέλετε να σπάσετε τη μονοτονία σε ένα look, επιλέξτε ένα statement κολιέ. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη σας και το neckline της μπλούζας! Τα minimal κολιέ και τα μενταγιόν ταιριάζουν σχεδόν με κάθε σύνολο και προσδίδουν πιο επίσημο ύφος. Αντίθετα, τα statement κολιέ αποτελούν ιδανική επιλογή για τα ψηλά neckline όπως τα ζιβάγκο και τα πουκάμισα. Στις πιο ανοιχτές μπλούζες επιλέξτε choker ή δοκιμάστε να εφαρμόσετε layering με διάφορα μήκη κολιέ.

Η επιλογή σκουλαρικιών

Τα σωστά σκουλαρίκια πάντα συμπληρώνουν ιδανικά μια εμφάνιση! Πρωτού βρείτε τα κατάλληλα όμως, επενδύστε χρόνο στο να μάθετε ποια είναι τα διαφορετικά είδη και με ποιον τρόπο συνδυάζονται καλύτερα. Τα σκουλαρίκια μπορούν να χωριστούν στις εξής κατηγορίες: καρφωτά, κρεμαστά και κρίκοι. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος που αναδεικνύει το σχήμα προσώπου σας αλλά προτείνουμε να μην περιοριστείτε σε αυτή την αντίληψη και να πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να επιλέξετε σκουλαρίκια με βάση τα μαλλιά σας και το εκάστοτε χτένισμα. Οι κρίκοι ταιριάζουν υπέροχα με ponytails και τα μεσαίου μεγέθους μαλλιά. Αντίστοιχα, τα χτενίσματα που αφήνουν ακάλυπτο όλο το πρόσωπο αναδεικνύονται περισσότερο με κρεμαστά σκουλαρίκια. Τέλος, τα καρφωτά σκουλαρίκια είναι ιδανικά σχεδόν για κάθε χτένισμα.

Τα Statement Κοσμήματα

Ο συνδυασμός look-κοσμημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για statement κομμάτια. Τα statement κοσμήματα είναι αυτά τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να ξεχωρίζουν και συνήθως είναι πιο “έντονα”, τολμηρά και μοναδικά. Είναι η ιδανική επιλογή για ειδικές περιστάσεις, εξόδους αλλά και καθημερινές εμφανίσεις που θέλετε να κάνετε λίγο πιο ξεχωριστές. Επειδή ακριβώς είναι πιο τολμηρά κομμάτια, είναι καλό να συνδυάζονται με πιο ουδέτερα κοσμήματα, για να είναι το κέντρο της προσοχής στο σύνολο. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να συνδυαστούν με basic εμφανίσεις (χωρίς πολύ έντονα χρώματα) ή total black look. Αν ωστόσο επιθυμείτε να πειραματιστείτε, μη φοβηθείτε τα patterns και τα prints!